Maling af vinduer

Hvis du bor i et hus, der har vinduer af træ, har du sikkert allerede hørt det mange gange. Det forlænger vinduernes levetid at blive malet jævnligt. Hvis vinduerne får lov at være uden at blive malet, vil træet suge fugt til sig. Når niveauet af fugt bliver højt nok, vil træet rådne og falde fra hinanden. Faktisk er den mindste revne i malingen nok til, at nedbrydningen af træet kan gå i gang.

Trævinduer skal derfor gerne males en gang om året for hele tiden at være bedst beskyttet og holde længst muligt. Maling af vinduer kan være en omstændig opgave, der tager tid. Hos Maler Graungaard har vi erfaringen, der sikrer et smukt, stilfuldt og holdbart resultat hver gang. Uanset om opgaven drejer sig om maling af enkelte vinduer eller en hel beboelsesejendoms vinduer, er vi klar til at løse opgaven.

Maling af vinduer udendørs

Nogle vælger selv at male deres vinduer udendørs. Det er ofte en større opgave afhængig af antallet af vinduer, der sagtens kan strække sig over et par dage. Derfor bør man altid starte med at kigge på vejret – regn og blæst er ikke det mest egnede malervejr. Direkte sollys er heller ikke det perfekte vejr, da malingen her så kan tørre for hurtigt. Faktisk er det bedste vejr til maling af vinduer udendørs en dag med lette skyer, 18-20 graders varme og ikke alt for meget vind.

Enhver ordentlig maling af vinduer starter med, at vinduets karm og ramme renses af. Fedt og snavs skal fjernes for at sikre det bedste resultat. Herefter kan det være en fordel at slibe selve træværket let med sandpapir. Derved fjerner man eventuelle løse flager af gammel maling og gør det lettere for ny maling at binde. Herefter males træværket med den valgte maling. Giv gerne flere lag så laget ser ud til at være kontinuerligt uden helligdage og synlige overgange.

Maling af vinduer indendørs

Hvis du gerne vil have malet dine vinduer indendørs, er det lidt samme fremgangsmåde som maling af vinduer udendørs. Du starter på samme måde med at fjerne støv, skidt og snavs fra vinduernes rammer og karme. Du sliber også træværket let.

Når det kommer til maling kan du med fordel benytte flere forskellige pensler. Du kan med fordel benytte en stor pensel eller en malerrulle til de store flader af træværket, mens kanter og hjørner har brug for en mindre og mere præcis pensel.

Drop besværet og lad Maler Graungaard stå for maling af vinduer udendørs og indendørs

Hos Maler Graungaard har vi mange års erfaring med at få vinduer til at fremstå som nye. Vi sørger for renovering, istandsættelse og maling, så dine vinduer får nyt liv og en garanteret længere levetid. Det gælder, uanset om vinduerne blot trænger til en omgang træbeskyttelse eller skal have den helt store renovering og genoplivning.
Uanset om det drejer sig om et enkelt vindue eller et helt hus, står vi klar til at puste nyt liv i dine vinduer, så de kan holde sig friske og holdbare mange år endnu.